Möbelrenovering

Här skiljer sig arbetstekniken från möbelrestaurering då det kan bli fråga om att ersätta en krackelerad cellulosalack på en bordsyta och lacka om den med en ny lack som förhindrar att fukt tränger ner i faneret eller i trämaterialet. Nya lacker tål på ett annat sätt vatten, vin, kaffe, sprit fläckar och tål mera vårt vardagsliv. Vi erbjuder det mesta inom möbelrenovering och möbelrestaurering, dvs. allt från skrapning av gammal färg, tillverkning av nya delar, limning, målning, ytbehandling och tapetsering (ej fåtöljer och soffor). Vi har även samarbete med möbelsnickare och tapetserare.

Vid förfrågningar ber vi er att besöka/ringa oss då vi har begränsade möjligheter att svara på alla mail. Om vi ska kunna lämna kostnadsförslag behöver vi se objektet i verkligheten eller få mkt detaljerade bilder. Läs igenom våra villkor för renovering av möbler innan ni skickar bilder för att se vad vi önskar för uppgifter. Behöver vi göra kundbesök (inom Stockholmsområdet) för att kunna ge ett kostnadsförslag, debiterar vi 500 kr som dras av om vi får uppdraget. Vi debiterar per timme + materialkostnader. Hämtning och lämning av möbler debiteras. Färdig renoverade möbler skall avhämtas senast 7 dagar efter att vi meddelat att möbeln är klar. Vi debiterar 40 kr/dag om vi behöver lagra möbeln längre än 7 dagar.

För att se ett axplock av det vi renoverat/restaurerat, kika på våra Före/Efterbilder.

Läs även våra villkor för renovering av möbler.

Under rubriken Möbelvård i vår webshop hittar du produkter och tips på hur du sköter om dina möbler på bästa möjliga sätt.

Här kommer en del förklaringar gällande de olika hantverksområdena;

Möbelsnickare= Tillverkning av möbler och nya delar till möbler
Tapetsering= Klä om möbler
Sadelmakare= Interiöra läderarbeten

Välkommen med din förfrågan